Veilig droogboren

Veilig droogboren

Als technische groothandel begrijpen wij hoe belangrijk veiligheid is bij het gebruik van onze gereedschappen. Daarom hebben wij een lijst samengesteld met essentiële tips die we hebben verkregen van ons A-merk CARAT, zodat u veilig en efficiënt kunt droogboren.

 

1) Gebruik de juiste machine.

Zorg ervoor dat de boormachine voldoende hoog vermogen heeft en de toerentallen afgestemd zijn op de diameter van de boor. Dit helpt om een optimale prestatie te bereiken en overbelasting van de machine te voorkomen.

 

2) Gebruik een machine met een elektronisch regelbaar toerental.

Een boormachine met een elektronisch regelbaar toerental vergemakkelijkt het centreren van de boor. Hierdoor kunt u nauwkeuriger werken en het risico op fouten verminderen.

 

3) Gebruik een centreerboor.

Een centreerboor vergemakkelijkt het aanboren zodat u het boorgat precies kunt positioneren voordat u begint met het droogboren. Hierdoor voorkomt u onbedoelde afwijkingen.

 

4) Stem het toerental af aan de steensoort.

Kies bij harde steensoorten voor een laag toerental en bij zachtere steensoorten voor een hoog toerental. Dit helpt om de boorsnelheid te optimaliseren en voorkomt dat de boor vast komt te zitten.

 

5) Trek regelmatig de boor terug.

Tijdens het droogboren is het belangrijk om de boor regelmatig uit het gat terug te trekken om boorgruis af te voeren, vooral bij vochtige muren. Hierdoor behoudt u een schone boorkop en voorkomt u dat de boor komt vast te zitten.

 

6) Onderhoud de boor regelmatig.

Een bot gelopen boor kan worden opgescherpt door enkele gaten te boren in een zachte, zanderige steensoort of met behulp van een speciale slijpsteen. Zorg ervoor dat uw boren altijd scherp zijn voor optimale prestaties en veiligheid.

 

Bij Van Dooren hechten we veel waarde aan veiligheid en efficiëntie. Door de bovenstaande tips te volgen zorgt u ervoor dat u de juiste maatregelen neemt die garanderen dat uw droogboorwerkzaamheden soepel en veilig verlopen. Indien u nog vragen heeft of advies nodig heeft, kunt u altijd bij ons langs komen. Onze experts staan klaar om u te helpen. 

 

 

featureImage

 

 

Gepubliceerd op: 25 juli | Terug
Bel mij terug
  • {{error}}