De vijf essentiële vragen voor uw werkhandschoenen

De vijf essentiële vragen voor uw werkhandschoenen

Wist u dat..

20% van alle verwondingen in de bouw- en industriesector te maken heeft met handletsel?

Dit maakt het essentieel om gebruik te maken van veiligheidshandschoenen, maar dan wel de juiste! Om u te begeleiden bij het selecteren van de juiste handschoenen voor uw specifieke taak bieden we hieronder vijf vragen die u kunt stellen bij de aanschaf van veiligheidshandschoenen. 

 

1) Gaat u werken met dunne scherpe voorwerpen? Dan zijn veiligheidshandschoenen die in zeer hoge mate snijbestendig zijn noodzakelijk.

featureImage

 

 

2) Vereist uw taak fijne motorische vaardigheden en handigheid? Kies dan voor handschoenen die gevoeligheid en beweeglijkheid bieden. 

featureImage

 

 

3) Zult u uw handschoenen langdurig moeten dragen in uw dagelijkse werkzaamheden? In dat geval is de pasvorm van de handschoenen cruciaal en diverse merken bieden dan ook verschillende pasvormen.

featureImage

 

 

4) Werkt u met extreme hitte of kou? Zoek dan naar handschoenen die specifiek ontworpen zijn om u te beschermen bij dergelijke omstandigheden.

featureImage

 

 

 5) Werkt u met chemische stoffen? Dan heeft u handschoenen nodig die irritatie, brandwonden en biologische besmetting voorkomen.

featureImage

 

Daarnaast kunt u ook het risico van elektriciteit en radioactive straling evalueren. Bovendien het is goed om te weten dat er handige veiligheidshandschoenen beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld het werken met touchscreens.

 

Vergeet niet deze vijf vragen te stellen bij uw volgende aankoop zodat u zeker weet dat u de juiste veiligheidshandschoenen kiest voor uw taak.

 

 

Gepubliceerd op: 13 september | Terug
Bel mij terug
{{error}}